Vader en zoon Stephan en Bo Krook zijn een actie gestart en willen de handen uit de mouwen steken. 

Ze zijn voornemens om het bekende kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te steken op een Flyboard en noemen deze uitdaging de "Canal Challenge 2017"

Stephan en Bo zijn vooral bekend van de Canal Parade die elk jaar door de grachten van Amsterdam gehouden wordt, daar vertonen ze ieder jaar weer hun acrobatiek vanaf het Flyboard.

Bo maakte in 2015 tijdens deze Canal Parade zijn wereldberoemde selfie van het jaar die viral ging en zelfs de pers van Australie tot Amerika haalde.

Nu staan ze voor de uitdaging van hun leven want Petra (49 jaar en 25 jaar werkzaam bij de KLM als stewardess) de moeder van Bo en vrouw van Stephan is in oktober 2015 gediagnosticeerd met een zeer agressieve hersentumor glioblastoom graad 4.

Dit kwam aan het licht door verschillende epileptische aanvallen die ze nooit eerder had gehad. Na een operatie vertelden de artsen dat de eigenschappen van deze aandoening zeer hardnekkig zijn en dat de tumor snel zal terug groeien.

In huize Krook hebben ze alles uit de kast getrokken om Petra haar weerstand te maximaliseren qua voeding, groentensappen en supplementen, om het proces maximaal te remmen. Dit is zeker niet voor niets want de hersentumor is langer weg gebleven dan werd voorspeld. Uiteindelijk bleken de behandelingen in Nederland niet meer toereikend genoeg voor Petra.

Na een lange zoektocht is het oog op meerdere therapieën in Duitsland gevallen. Een daarvan is de zogeheten Proton therapie.

Van deze therapie is wel bewezen dat het effectief is,  maar wordt momenteel niet gedekt door de Nederlandse zorgverzekeraar terwijl er door 3 Nederlandse ziekenhuizen elk zo'n installatie besteld is. 

Helaas zal de eerste waarschijnlijk pas in 2018 operationeel zijn. Wachten tot 2018 is geen optie voor Petra dus is het van levensbelang om uit te wijken naar Duitsland.

Vandaar deze gewaagde stap om het kanaal over te steken en veel media aandacht te krijgen, met als doelstelling geld inzamelen voor de verschillende behandelingen in Duitsland zoals de Proton therapie.

Situatie heden is dat Petra gehele uitval heeft aan rechterarm. Haar rechter been begint ook uitval te vertonen. De tumor is in de laatste 3 maanden verdrievoudigd in omvang.

Wie helpt ons naar de overkant en deelt dit bericht?

Laten we dit samen doen!

 

Stichting Flight for Petra 

NL98 INGB 0001124135

 

de stichting staat ingeschreven bij de KVK onder nummer : 68658427